Slimfit
  1. TİBB VƏ SAĞLAMLIQ

Xərçəngin ən yaxşı profilaktikası - Qızardılmış pomidor

Xərçəngin ən yaxşı profilaktikası - Qızardılmış pomidor
Sakura

Xərçəngin ən yaxşı profilaktikası - Qızardılmış pomidor

Pomidor likopinlə zəngindir. Bu maddə güclü xərçəng əleyhinə təsirə malikdir. Həmçinin likopin ürək-damar sistemi xəstəliklərinin riskini azaldır.

Maraqlıdır ki, pomidorda olan likopinin miqdarı termik emaldan sonra xeyli artır. Eyni zamanda yağlarla birlikdə yedikdə likopin orqanizm tərəfindən daha yaxşı mənimsənilir.

Ens.Az saglamolun.com-a istinadən bildirir ki, bütün bunları nəzərə alaraq mütəxəssislər pomidoru yağda bir qədər qızardıb yeməyi tövsiyə edirlər.

Ən faydalı göyərtilərdən biri olan ispanaq da termik emaldan sonra daha faydalı olur,  onun tərkibində olan kalsium, maqnezium və dəmir daha yaxşı mənimsənilir.  

Məqaləni bəyəndiniz? Sosial şəbəkələrdə izləyin!

Təhqiredici, mövzuya aid olmayan və böyük hərflərlə yazılan şərhlər təsdiqlənməyəcək.

Sakura

Ən çox baxılanlar

Bakı, 1987

Redaktor seçimi

SON XƏBƏRLƏR