Slimfit
  1. TİBB VƏ SAĞLAMLIQ

Suyu niyə qaynadıb, içmək olmaz?

Suyu niyə qaynadıb, içmək olmaz?
Sakura

Bəzən su çirkli olduğuna görə onu qaynadıb, içirlər. Qaynadılmış su ilə bağlı isə fikirlər birmənalı…

Bəzən su çirkli olduğuna görə onu qaynadıb, içirlər. Qaynadılmış su ilə bağlı isə fikirlər birmənalı deyil.  
 
Medicina.az xəbər verir ki, su qaynayan zaman tərkibindəki kalsium, kalium, maqnezium, karbonatlar və başqa minerallar ondan ayrılaraq qaynayan qabın divarlarına yapışır və nəticədə su mineralsızlaşır.
 
İkincisi, qaynayan zaman əmələ gələn qabarcıqlar suda olan oksigenin səviyyəsini aşağı salır, su nə qədər çox qaynayarsa, bir o qədər ağırlaşır. Yeri gəlmişkən, atom sənayesində istifadə olunan "ağır su” sayılan deyterium da suyun dəfələrlə qaynadılması və hidroliz olması nəticəsində alınır. Həmin su hüceyrələrdən pis sorulur, hüceyrələri çiy su qədər qidalandıra bilmir.
 
Daim qaynadılmış su içənlərin dəriləri sönük, saçları cansız, fiziki fəallıqları həmişə aşağı səviyyədə olur, çiy su içənlərin dəriləri isə parlaq olur.
 
Üçüncüsü, suyu zərərsizləşdirmək üçün ona vurulan xlor qaynadılandan sonra artıq zərərli birləşmə əmələ gətirir.
 
Mütəxəssislər satılan sutəmizləyici qurğulardan istifadə etməyi və həmin qurğular vasitəsilə adi suyu təmizləyib içməyi məsləhət görürlər.
Məqaləni bəyəndiniz? Sosial şəbəkələrdə izləyin!

Təhqiredici, mövzuya aid olmayan və böyük hərflərlə yazılan şərhlər təsdiqlənməyəcək.

Sakura

Ən çox baxılanlar

Bakı qalasının bayır tərəfdən görüntüsü, 1890-cı il. O vaxt Aşumovski adlanan bu meydan hal-hazırda mövcud deyil. Müasir dövrdə, burada Sabir bağını görə bilərik.

Redaktor seçimi

SON XƏBƏRLƏR