Dərc edildi: Baxış sayı: 732
Kartofu soyub bişirmək, ətlə yemək olmaz
NUHÇIXAN xəbər verir ki, dietoloqlar və həkimlər kartofu qabıqlı halda suda və ya sobada bişirib yeməyi tövsiyyə edir. Ən faydalı kartof manqalda və ya közdə qabıqlı bişmişidir. Yalnız bu zaman kartofda olan maddə və vitaminlər insan orqanizminə keçir. Çünki kartofun qabığı içindən daha faydalıdır.
Kartofu ət yanında qarnir kimi vermək isə ən səhv seçimdir. Ağır ət yeməyi yanında kartof mədəni əlavə yükə salır və həzm prosesləri pozulur ki, nəticədə insan qarnında ağırlıq və köp hiss edir.
Kartofu göyərti, kələm, pomidor və digər tərəvəzlərlə birgə və ya ayrıca yeyin
Şərhlər
Şərhləri göstər Şərhləri gizlət