Türk həkim: "Əks halda mikroblar buza keçə, onunla da insan orqanizminə daxil ola bilərlər"
Türk həkim: "Əks halda mikroblar buza keçə, onunla da insan orqanizminə daxil ola bilərlər
Sputnik. İsti havalarda sərinləmək üçün müxtəlif içkilərin içinə buz atıb içirik. Bu həmin içkini həm dadlı edir, həm də bizi sərinlədir. Amma çoxumuz bilmirik ki, həmin o buzlar insan orqanizminə ziyandır, hətta ondan zəhərlənə də bilərik. Sputnik Azərbaycan Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, bu barədə mütəxəssis Ruhan Aşkın Uzel məlumat verib.
Uzel deyib ki, buz qida kimi tanınmır. Amma buzun hazırlanması üçün su təmizlənməlidir və standart nəzərə alınmalıdır.
"Təəssüflər olsun ki, bunlara riayət olunmur və suda da zəhərli maddələr qaldığı üçün zəhərlənmə verir." — deyə mütəxəssis bildirib.
Həkim deyib ki, buz hazırlayan zaman istifadə edəcəyiniz suya diqqət edin: "Su təmiz olmalıdır, üzük, bilərziklərlə təmas olmamalıdır. Çünki onlar buzla reaksiyaya girə bilərlər. Buzlar təmiz qablarda saxlanılmalıdır. Eyni zamanda içkilərin içinə atılacaq buzlar xüsusilə digər qidalarla eyni yerdə saxlanmamalıdır. Onlar ayrı qabda paketlənməlidir. Buzun qoyulduğu soyuducu da təmiz saxlanmalıdır. Əks halda mikroblar buza keçə, onunla da insan orqanizminə daxil ola bilərlər.
Şərhlər
Şərhləri göstər Şərhləri gizlət