Dərc edildi: Baxış sayı: 848
Xəmir xörəkləri orqanizmə mikroelement və vitaminləri az verir.
AZXEBER.COM xəbər verir ki, kəllə-paça (xaş), piti xörəklərini düzgün bişirməklə yemək olar. Xaşı az "günahkar” xörək saymaq olmaz Bişirilmə və qəbulundan asılı olaraq, orqanizmə xeyir verə bilir. Çünki sümüyün iliyi bişir və onun tərkibində çox faydalı maddələr var.
Bu xörək bir sutka ərzində zəif odda düzgün bişirililməli, bütün faydalı maddələrini şorbaya buraxmalıdır. Biz onu xaş şəklində, yağlı halda çörəklə yeyirik və nəticədə xeyrindən daha çox zərərini görürük. Amma o yeməyi bişirdikdən sonra dondurub yağını tamamilə atmaq lazımdır, çünki onun yağ artıq faydalı deyil.
Ancaq jelatinəbənzər hissəsini, onu da günün birinci yarısında yemək lazımdır. Yüksək kalorili xörək olduğundan çörəksiz yeyilməsi məsləhətdir.
Gürcü xəngəli isə insan həyatı üçün olduqca təhlükəlidir. İnsan orqanizmini heç bir vitamin və mikroelementlə təmin etməyən bu qida ciddi fəsadlara yol açır.
Şərhlər
Şərhləri göstər Şərhləri gizlət