Dərc edildi: Baxış sayı: 594
Qəhvənin orqanizmə daha bir faydası
Filadelfiya ştatındakı Tomas Cefferson universitetinin alimləri yeni tədqiqatın nəticələrini açıqlayıblar.
“Ölkə.Az” xəbər verir ki, alimlərin müəyyən etdiyinə əsasən qəhvə orqanizmdəki hüceyrələri oksigenlə təmin edir və onların bərpasına kömək edir.
Təcrübə zamanı məlum olub ki, ən faydalı qəhvə qaynar suya üyüdülmüş qəhvə əlavə edib qarışdırmaq və 5-10 dəqiqə ərzində bunu içməkdir. Bu zaman oksigen miqdarı daha çox olur.
Qan antioksidant, vitamin və mikro elementlərlə zənginləşdikdən sonra toxumaların iltihabı azalır, ürək-damar sistemi möhkəmlənir.
Alimlər həm də bildiriblər ki, “kold-bryu-kofe”, yəni soyuq qəhvə qaynar və isti qəhvədən daha az faydalıdır.
Şərhlər
Şərhləri göstər Şərhləri gizlət