Estondilli kulinariya portalında Azərbaycan mətbəxinə dair geniş məqalə dərc olunub
Estoniyanın https://dostavkabeer.ru kulinariya portalında Azərbaycan mətbəxinə həsr olunmuş geniş məqalə dərc olunub.
AZƏRTAC xəbər verir ki, mətbəximizin bütün rəngarəngliyinin çatdırılmağa çalışıldığı məqalədə şah təamlarımızın demək olar ki hamısını adı çəkilir, həmçinin qısa bişirilmə xülasəsi verilir.
Tarixi məqamların da əks olunduğu yazıda xüsusən qeyd olunur ki, bütün yeməklər türk adları daşıyır. Cürbəcür otlardan və ədviyyatlardan istifadə isə Azərbaycan mətbəxini digər Qafqaz xalqlarının mətbəxindən ciddi fərqləndirir. Daha bir xüsusi məqam isə, Azərbaycan mətbəxində istifadə olunan bütün ərzaqların təzəliyidir.
Məqalədə xalqımızın çay mədəniyyəti də geniş təbliğ olunur. Habelə içkilər də, o cümlədən kompotlar, şərbətlər, çiçəklərdən və otlardan çəkilmiş cövhərlər məşhurdur və xalq təbabətində istifadə olunur.
Çörək və şirniyyatlara da məqalədə geniş yer ayrılıb.
Məqalə çoxsaylı fotoşəkillərlə əhatə olunub.
Şərhlər
Şərhləri göstər Şərhləri gizlət