Dərc edildi: Baxış sayı: 1130
Dönər xərçəng yarada bilir - SƏBƏB
Uzun müddət bişən dönər kanserogen (xərçəng yaradan) risk daşıyır.
Ens.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, Türkiyənin “Gida Mühendisləri Odası”nın açıqlamasına istinadla xəbər yayır.
Xüsusilə toyuq dönərində uzun zaman bişdikdən sonra salmonella bakteriyası yaranır ki, bu da insanın ölümünə səbəb ola bilər.
“Şişə taxılan dönər 24 saat ərzində istehlak edilməlidir. Ən qorxulusu satılmamış dönər ətinə yeni ətin əlavə olunmasıdır. Bu, zəhərlənməyə gətirib çıxarır. Dönərin tez hazır olması üçün qısa müddətdə bişməsi də zəhərlənmə yaradır”, - deyə bildirilir.
Şərhlər
Şərhləri göstər Şərhləri gizlət