Slimfit
  1. TİBB VƏ SAĞLAMLIQ

Bu qida xərçəng və diabet riskini azaldır - Həkimdən açıqlama

Bu qida xərçəng və diabet riskini azaldır - Həkimdən açıqlama
Sakura

Bu qida xərçəng və diabet riskini azaldır - Həkimdən açıqlama

Rusiyalı həkim və dietoloq Yelena Solomatina orqanizm üçün daha faydalı olan qidalar barədə məlumat verib.

Sonxeber.az rus KİV-inə istinadən xəbər verir ki, müsbət effektinə görə, siyahıda ilk yeri qarağat, mərsin və zoğal siyahıya liderlik edir.

"Bu giləmeyvələr ürək-damar sistemi və onkoloji xəstəliklərin qarşısını alır. Bu qidalar diabetdən əziyyət çəkənlər üçün də faydalıdır, böyrəklərin fəaliyyətini sürətləndirir, görmə qabiliyyətini gücləndirir", - deyə həkim bildirib.

Yelena Solomatina eyni zamanda qeyd edib ki, giləmeyvələr həm də faydalı antioksidantlardır. Hüceyrələrin regenerasiyasını sürətləndirir. Bu isə cavanlaşma effektinə səbəb olur.
Məqaləni bəyəndiniz? Sosial şəbəkələrdə izləyin!

Təhqiredici, mövzuya aid olmayan və böyük hərflərlə yazılan şərhlər təsdiqlənməyəcək.

Sakura

Ən çox baxılanlar

Bir stolda ən çox yemək növü - Çinin Uxan şəhərində yeni il qeyd edərkən stolda fərqli 8146 yemək

Redaktor seçimi

SON XƏBƏRLƏR