Dərc edildi: Baxış sayı: 476
“Az-Qranata”da yenilik: qıcqırma prosesi üzüm gilələrinin içərisində baş verir
“Az-Qranata” MMC-nin şirə və şərab emal zavodunda daha bir yeniliyə imza atılıb.
MMC-nin direktor müavini İqbal Mikayılov AZƏRTAC-ın bölgə müxbirinə bildirib ki, Fransadan gətirilən aparat vasitəsilə Azərbaycanda ilk dəfə olaraq hər bir üzüm giləsinin içərisində ayrı-ayrılıqda permentasiyaya (qıcqırmaya) nail olunur. Bu isə yüksək keyfiyyətli yeni şərab növünün hazırlanmasına imkan verəcək.
Qeyd edək ki, bu cür şərablar əsasən İtaliyada istehsal edilir və çox yüksək qiymətə satılır. Bu ildən etibarən Azərbaycanda da belə şərablar istehsal olunacaq.
Şərhlər
Şərhləri göstər Şərhləri gizlət