İnsanlar artıq soğan doğrayarkən ağlamayacaqlar
Evdarlar üçün yaxşı xəbər var! Tezliklə soğan doğrayarkən ağlamayacaqsınız!
Ens.az Britaniyanın “Təbiət” jurnalına istinadən xəbər verir ki, yapon alimləri gözləri yaşartmayan yeni soğan növünün kəşfi ərəfəsindədirlər.
Dahilər bizi istəmədən ağlamağa məcbur edən fermenti izolyasiya ediblər. Beləliklə, onlar keyfiyyəti itməyən və eyni dada malik olan genetik modifikasiya olunmuş soğanı yaratmaq istəyirlər.
“Biz soğanı doğrayarkən istəmədən gözləri yaşardan fermenti aşkar etmişik”, - enzimoloq Şinsuke İmay bildirib.
İmay və əməkdaşları əmindirlər ki, soğanın dadı və aromatı tərəvəzin başqa maddələrindən alınır və həmin ferment aradan qaldırıldıqdan sonra onun qidalandırıcı xüsusiyyətlərini dəyişməyəcək.
Şərhlər
Şərhləri göstər Şərhləri gizlət