Xərçəngin inkişafına səbəb olan şirniyyat məhsulları açıqlandı
Malayziya alimləri belə bir nəticəyə gəldilər ki, bəzi şirin məhsullar onkoloji xəstəliklərin inkişafı riskini yüksəltməyə qadirdir. Bu barədə “Aktualnıe novosti” ekspertlərin müvafiq araşdırmalarına istinadən xəbər verir.
Elmi işin nəticələri göstərdi ki, bəzi qənnadı məmulatları insanlar üçün ölümcül təhlükə ola bilər. Xüsusilə risk altında olanlar şirin məhsulların ən geniş yayılan istehlakçıları olan uşaqlardır. Aydın olub ki, səthi rəngli şirə ilə örtülmüş pirojnalar xərçəngin inkişafını artıra bilər, belə ki, onun hazırlanmasında təhlükəli boyalardan istifadə edilir. Alimlərin fikrincə, bu boya maddələrinin tərkibinə hiperaktivlik sindromunun inkişafını, həmçinin diqqət və xərçəng çatışmazlığını stimullaşdıran neft məhsulları daxil edilə bilər.
Tərkibində genetik dəyişdirilmiş qarğıdalı siropu və yüksək şəkər tərkibli qazlı içkilər olan şirniyyat da təhlükəlidir. Ekspertlər tərkibində hidrogenləşdirilmiş yağlar olan isti şokoladla da ehtiyatlı olmağı məsləhət görürlər. Brauni həvəskarlarına onu evdə yoxlanmış məhsullardan hazırlamağı tövsiyə edirlər, belə ki, istehsal zamanı ona zərərli yağlar əlavə edirlər...
Şərhlər
Şərhləri göstər Şərhləri gizlət