Dərc edildi: Baxış sayı: 593
Xərçəng xəstəliyindən qoruyan daha 3 məhsul
Mütəxəssislər orqanizmdə bədxassəli şişlərin yaranmasının qarşısını ala bilən üç məhsulu açıqlayıb. “Qafqazinfo”nun məlumatına görə, bu barədə “argumenti.ru” yazıb.
Dərc olunan siyahıda kakao, brokkoli və çufa (pələng qozu və ya yer badamı) yer alıb. Bütün bu məhsullar faydalı xüsusiyyətlərə malikdir və onkoloji xəstəliklərdən qorunmağa kömək edən mikroelementlərlə (antioksidantlar, sulforafan və E vitamini) zəngindir.
Belə ki, bütün bədxassəli şişlərin təxminən 20%-i infeksiya, virus və bakteriyalarla bağlıdır, çünki bakteriyalar daim MUC1 qlikoproteinlə qarşılıqlı əlaqəyə girirlər. Sonuncu qoruyucu funksiyanı yerinə yetirir, lakin daimi iltihab zamanı o, patoqen proseslərə gətirib çıxara bilər.
Şərhlər
Şərhləri göstər Şərhləri gizlət