Qarpızın gizli təhlükəsi - Endokrinoloq həyəcan təbili çaldı
Yüksək qlisemik indeksə görə qarpız dərhal həzm olunmaya bilər ki, bu da qanda qlükoza səviyyəsinin artmasına səbəb olacaq.
Ens.Az Publika.az-a istinadən xəbər verir ki, bunu endokrinoloq Yekaterina Balanina deyib.
"Yüksək qlisemik indeks yaxşı deyil, xüsusən də karbohidrat metabolizması pozulmuş insanlar üçün. Belə bir "şəkər uçqunu" dərhal həzm edilə bilməz, bu da qan qlükozasının artmasına səbəb olacaq", - Balanina deyib.
O, əlavə edib ki, arıqlamaq istəyən insanlar giləmeyvə istehlakını məhdudlaşdırsalar daha yaxşıdır: "Sağlamlığa zərər vermədən 300-400 qram meyvə yeyə bilərsiniz".
Endokrinoloqun qeyd edib ki, bəzi istehsalçılar qarpızın tərkibinə pestisidlər və nitratlar əlavə edirlər. Buna görə də, onu yalnız sertifikatlaşdırılmış satıcılardan almağa dəyər.
Şərhlər
Şərhləri göstər Şərhləri gizlət