Qabaq tumlarını niyə yemək lazımdır?
Qabaq – payızın ən dadlı, xeyirli və məhz həmin mövsümdə ən ucuz və əsas məhsullarından biridir. Siz nə zaman qabaq tumu çırtdayırsınız, yəqin ki, qabığını atırsınız.
Medpress.az xarici mediaya istinadən bildirir ki, bu, səhvdir, çünki qabağın tumunun qabığı onun içindəki yumşaq hissəsindən daha xeyirlidir.
Qabaq tumları vitaminlə zəngindir
Qabaq tumları A və E vitaminləri ilə zəngindir, dərinin cavan qalmasına, dırnaqların və saçın sağlamlığına cavab verir. Əgər sizin dəriniz soyulursa, saçlarınız sönük və kövrəkdirsə – öz rasionunuza qabaq toxumu əlavə edin.
Sink
Sink – dəri sağlamlığı üçün lazım olan daha bir mühüm komponentdir. Axı civzələrlə və iltihablarla gəzmək istəmirsiniz, düzdür? Qabaq toxumunda sink kifayət qədərdir.
Arıqlamaq üçün
Bütün bu üstünlüklərə malik qabaq toxumu, üstəlik tərkibindəki sellüloza ilə metabolizmi normallaşdırır.
Üstəlik, bütün bu üstünlüklərə malik, tərkibində kifayət qədər sellülozanın, qabaq günəbaxan normallaşdırırlar metabolizmi az olmayan kaloril iliyinə (100 qramında 500 kkal-ya yaxın) baxmayaraq, aclıq hissini kütləşdirməyə və arıqlamağa kömək edir.
Şərhlər
Şərhləri göstər Şərhləri gizlətDaha Çox