Pəhriz dondurması necə olmalıdır?
Pəhrizdə necə bir dondurmaya üstünlük verməli?
- Şəkərsiz və yağsız dondurmalara üstünlük verməlisiniz.
- Əsas yeməklərdə deyil, ara yeməklərdə nə ac, nə də tox olarkən yeməlisiniz.
- Yemək yedikdən 1 saat sonra dondurma yemək həzmi asanlaşdıracaq. Yeməyi bitirən kimi dondurma yemək, bədəndəki yağ səviyyəsini artırar.
- Dondurmanın saxlandığı yerin təmiz olmasına diqqət edin, əks halda mikro orqanizmlər çoxala bilər.
Evdə pəhriz dondurması
Tərkibi
1 kasa qatıq
1 çay qaşığı toz dadlandırıcı
Zövqünüzə görə vanil
Limonlu olmağını istəyirsinizsə: 1 ədəd limon qabığı sürtgəcdən keçirilmiş, yarım limon suyu, istənilən meyvələrin kub formada püre halına salıb əlavə edə bilərsiniz.
Meyvəli bir dondurma hazırlamaq istəyirsinizsə, yuxarıda adı çəkilən bütün ərzaqları mikserlə çırpın. Çırpdıqdan sonra soyuducuda dondurun.
Şərhlər
Şərhləri göstər Şərhləri gizlət