Slimfit
  1. TİBB VƏ SAĞLAMLIQ

Ləpəni suda islatmağın inanılmaz faydası

Ləpəni suda islatmağın inanılmaz faydası
Sakura

Ləpəni suda islatmağın inanılmaz faydası

Bilirdinizmi ki, qoz-fındıq ləpələrini suda islatmaq faydasını ikiqat artırır.

Publika.az xəbər verir ki, bütün taxıllar kimi qız-fındıq ləpəsi fitik turşusu ehtiva edir. Bu, qoruyucu mexanizminin bir hissəsidir və onları vəhşi heyvanlardan qoruyaraq tam yetişməyə imkan verir. Lakin fındıqda olan fitik turşusu qalıqları orqanizmdə onların sovrulmasına mane olur.

Fındıqların suda isladılması fitik turşusundan xilas olmağa kömək edir! Su aşağı saldığı zərərli turşu fermentlərinin bir inhibitoru kimi xidmət edir.

Birincisi, bu, ləpənin bağırsaqda daha asan və daha sürətlə həzm olunması deməkdir. İkincisi, onlardan vitamin və qida dəyərinin sovrulmasını sadələşdirir. Həmçinin isti suda islanmış ləpənin qabığı daha asan soyulur. Kasaya azca duz əlavə etsəniz, ləpədə görünməz toz və tannin qalıqları daha asanlıqla təmizlənəcək.

Müxtəlif növ ləpələri suda nə qədər islatmaq lazımdır?

1. Qoz - 8 saat;

2. Badam - 12 saat;

3. Pekan - 8 saat;

4. Qabaq toxumları - 7 saat;

5. Makadamia fındığı - 4 saat;

6. Şam fıstığı - 8 saat;

7. Fındıq - 8 saat;

8. Brazilya fıstığı (Anakardium) - 6 saat;

9. Kətan toxumu - 6 saat;

10. Yonca toxumu - 12 saat;

11. Brokkoli toxumu - 8 saat.

Əgər qoz ləpələrini uzun müddət suda islatmağa qərar vermisinizsə, hər 8 saatdan bir suyu dəyişdirin.

Məqaləni bəyəndiniz? Sosial şəbəkələrdə izləyin!

Təhqiredici, mövzuya aid olmayan və böyük hərflərlə yazılan şərhlər təsdiqlənməyəcək.

Sakura

Ən çox baxılanlar

Üzeyir Hacıbəyovun seminariyanı bitirdikdən sonra 1904-cü ildə Cəbrayılın Hadrut kəndində müəllim kimi işlədiyi bina..

Redaktor seçimi

SON XƏBƏRLƏR