Slimfit
  1. TİBB VƏ SAĞLAMLIQ

Kabab bu xəstəliklərə yoluxma riskini artırır

Kabab bu xəstəliklərə yoluxma riskini artırır
Sakura

Kabab bu xəstəliklərə yoluxma riskini artırır

Kababın insan orqanizmi ziyanlı olduğu sübut edilib.

Oxu.Az xəbər verir ki, alimlərin apardığı araşdırma maraqlı nəticələr verib. 

Məlum olub ki, açıq odda yaxud közdə hazırlanan yeməklər insanlarda sətəlcəm, astma və digər ağ ciyər xəstəliklərinin yaranma ehtimalını 40-60 faiz artırır. 

Bu isə həmin yemək növlərini siqaret kimi təhlükəli edir. 

Oksford universitetinin mütəxəssisi Ka Hun Çan bildirib ki, tüstüdə kanserogen, dəm qazı yüksək miqdarda olduğundan bu, insan həyatı üçün təhlükəlidir. 

Müşahidələr göstərir ki, odla hətta qısamüddətli təmas yanğınsöndürənlərin qanında kanserogenlərin miqdarını 2,5-5 dəfə artırır. Bu isə xərçəng xəstəliyinin yaranma ehtimalını xeyli yüksəldir. 

Həmçinin müəyyən edilib ki, kabab vərəm, astma və digər ağ ciyər xəstəliklərinə yoluxma ehtimalını 1,5-2 dəfə artırır. 

Məqaləni bəyəndiniz? Sosial şəbəkələrdə izləyin!

Təhqiredici, mövzuya aid olmayan və böyük hərflərlə yazılan şərhlər təsdiqlənməyəcək.

Sakura

Ən çox baxılanlar

XIX əsrə aid Gəncə qadın geyimi

Redaktor seçimi

SON XƏBƏRLƏR