Ərzaqların hazırlanma qaydasına görə kalori dəyişimi
Ərzaqların enerji dəyəri göstəricisinə etibar etməyə dəyməz. Belə ki, onların bişirilmə qaydası burada daha vacib rol oynayır. Məsələn, makaronun kalorisi bişirildikdən sonra azalır.
“Qafqazinfo” sizə fərqli üsullarla hazırlanmış ərzaqların (100 qram) kalori dəyərinin dəyişimini təqdim edir:
Kartof: püre, sobada bişirilmiş və qızardılmış.
Toyuq: qaynadılmış, qrildə bişirilmiş və qızardılmış
Gül kələmi: qaynadılmış və qızardılmış
Makaron: bişirilməmişdən əvvəl və sonra.
Satışda olan makaronların üzərində ərzaqın hər 100 qramı üçün 350-380 kkalori nəzərdə tutulsa da, bu göstərici bişirildikdə iki dəfə azalır.
Kök: buxarda bişirilmiş və qızardılmış
Konservləşdirilmiş badımcan və badımcan kürüsü
Qabaq: buxarda bişirilmiş və qızardılmış
Təzə çörək və suxari
Banan və banan qurusu
Süd: pasterizə edilmiş və qaynadılmış
Şərhlər
Şərhləri göstər Şərhləri gizlət