Əfsanəvi küftənin sirli resepti açıqlanıb
Ens.az bildirir ki, pandemiya dövründə ölkəmizdə olduğu kimi, dünyanın hər yerində restoranlar müvəqqəti bağlanıb. Onların arasında xüsusi yemək və şirniyyat resepti olan kafe restoranlar da az deyil. Nəticədə, yaxın gələcəkdə məsələn, Avropa sakinləri badam tortlarını və məşhur küftələri sınaya bilməyəcəklər. Belə bir vaxtda dünyaca məşhur İKEA İsveç korporasiyası populyar küftələrinin hazırlanmasının sirrini açıqlayıb. Bunları yadda saxlamaqla evdə özünüz də təcrübədən keçirə bilərsiniz.
Bu yemək üçün sizə lazım olacaq:
- 500 q mal ətindən qiymə
- 250 q donuz ətindən qiymə
- incə doğranmış soğan
- bir diş sarımsaq, əzilmiş və ya incə doğranmış mixək
- bir yumurta
- beş xörək qaşığı süd
- duz və istiot
Ayrıca qaymaqlı sous hazırlanır, bunun üçün lazımdır:
- bir az zeytun və ya günəbaxan yağı
- 40 q kərə yağı
- 40 q buğda unu
- 150 ml tərəvəz bulyonu
- 150 ml mal əti bulyonu
- 150 ml yağlı qaymaq (30% -50%)
- iki çay qaşığı soya sousu
- bir çay qaşığı Dijon xardal
Küftəni bişirmək üçün hər iki növ qiymə ətini qarışdırmaq, ona soğan, sarımsaq, çörək qırıntıları, yumurta əlavə edib yaxşıca qarışdırmaq lazımdır. Bundan sonra süd tökülür, ədviyyat əlavə olunur. Yaranan kütlədən kürə yuvarlatmalısınız, bunlar bir neçə saat soyuducuda qalmalıdır. Bundan sonra, hər tərəfi olmaqla tavada qızardılır. Qızartdıqdan sonra küftələr bir qaba qoyulur və sobaya normal rejimdə 180 dərəcədə və ya konveksiya ilə 160 ° C-də yerləşdirilir. Orada yarım saat bişirilir.
Tava içərisindəki sous üçün unun əlavə olunduğu kərə yağı əritməlisiniz. Hər şey qarışdırıldıqda, tərəvəz və mal əti bulyonları, sonra qaymağı əlavə edə bilərsiniz. Bütün bunlar daim qarışdırılmalıdır. Soya sousu və Dijon xardal əlavə olunur. Sousun qaynamağa və qalınlaşmağa başlamasını gözləmək vacibdir.
Bu sousu olan küftələr qaynadılmış kartof və ya kartof püresi ilə süfrəyə verilir.
Mənbə: В городе N
Şərhlər
Şərhləri göstər Şərhləri gizlət