Daha yaxşı eşitmək üçün qidalar
Day.Az Deyerler.org-a istinadən bildirir ki, kalium, qanınızdakı və bədən toxumasındakı maye miqdarının təşkil edilməsinə cavab verir. Eşitmə sağlamlığı üçün bu əhəmiyyətli ola bilər, çünki daxili qulaqdakı maye, qulağımızın eşitdiyi səsləri beynin səs olaraq şərh etdiyi elektrik impulslara çevirən maye zəngin bir kalium qaynağına bağlıdır.
YAŞA BAĞLI İTKİLƏR
Yaşlandıqca təbii olaraq bir çox göstəricilərin səviyyələri düşür, bu isə yaşa bağlı eşitmə itkisinə səbəb olan bir faktor ola bilər. "Kalium baxımından zəngin qidalar: kartof, ispanaq, lima paxlası, pomidor, kişmiş, ərik, banan, qovun, portağal, qatıq və süddür. Sevdiyiniz salatları və kalium baxımından zəngin yeməkləri yeməyi unutmayın. Salatınıza sitrus meyvələri və qovun da əlavə edərək salatınızı meyvə salatına çevirə bilərsiniz", deyə mütəxəssislər bildirdi.
FOL TURŞUNUN TƏSİRİ ƏHƏMİYYƏTLİDİR
"Fol turşusu, bədəndə yeni hüceyrə böyümə qabiliyyətinə dəstək verən kritik bir elementdir", bildirən tədqiqatçılar, "bəzi araşdırmalar, fol turşusu möhkəmlətmələrinin eşitmə itkisini azaltdığını göstərir. Yaxşı bir dövran, daxili qulaqdakı tüysü hüceyrələrin sağlam və düz şəkildə işini təmin edən əhəmiyyətli bir ünsürdür. Fol turşusu baxımından zəngin qidalar: qaraciyər, ağciyər, ispanaq və brokolidir", - deyə qeyd etdilər.
Şərhlər
Şərhləri göstər Şərhləri gizlət