Çox dadlı, faydalı, ucuz, asan meyvəli piroq
Ərzaqlar;
Xəmir;
•100 qr şəkər tozu
•1 çay qaşığı vanil
•100 qr kərə yağı
•2 yumurta
•1 çay qaşığı qabartma tozu
•150-200 qr un
Üzərinə səpmək üçün;
•100 qr badam (və ya fındıq, qoz)
•100 qr kərə yağı
•100 qr şəkər tozu
•100-150 qr un
İçlik;
•500-600 qr istənilən meyvə (sulu meyvələrdən istifadə etməyin)
Hazırlanması;
Xəmir:
•Yumşaq kərə yağını şəkər tozu və vanillə qarışdırın, yumurta əlavə edin, yenə qarışdırın
•Unu qabartma tozu ilə birlikdə ələyin, kütləyə əlavə edin, qarışdırın
Ovuntu:
•Badamı blenderdə xırdalayın, şəkər tozu, yumşaq yağ və un əlavə edin, barmaqlarınızla ovuşdurun
•Meyvələri xırda doğrayın
•Soba qabına bişirmə kağızı qoyub xəmiri tökün, üzərinə meyvələri düzün və ovuntu səpin
•180° qızdırılmış sobada piroqu 40-45 dəqiqə bişirin
•Hazır piroqu tam soyudun, sonra doğrayın
Şərhlər
Şərhləri göstər Şərhləri gizlət