Çay dəmləyərkən bunlara diqqət edin
Çay Azərbaycan məxtəxinin ən sevilən və əhəmiyyətli içkilərindən biridir.
Metbuat.az xəbər verir ki, bitki çayları sağlamlığımız üçün faydalı olsa da çayın yeri və əhəmiyyəti hər zaman fərqlidir. Amma yalnış şəkildə dəmlədiyiniz çay müxtəlif sağlamlıq problemlərinin yaranmasına səbəb olur.
Çayın acı olmaması və uzun müddət qalması üçün dəmlənmiş çayı ocaq üzərində çox saxlamamaq lazımdır. Buna görə də çay yaxşıca dəmləndikdən sonra ocaqdan götürülməlidir. Əks təqdirdə qastrit və xora olmaqla mədədə bir çox problemlər yarana bilər.
Çay dəmlənərkən və dəmləndikdən sonra yüksək temperaturda qalmamalıdır. Yüksək temperaturda qalan və dəmlənən çay insan sağlamlığı üçün çox təhlükəlidir.
Daima yüksək temperaturda və qaynar şəkildə içilən çay xərçəng xəstəliyinin yaranmasına səbəb ola bilər.
Çayı mütləq qaynamamamış su ilə dəmləmək lazımdır. Həddindən çox qaynamış su çaya töküldüyü zaman çayın içində bakteriya yaranmasına səbəb ola bilir.
Çayın dadının acı olması adətən bu səbələ əlaqəlidir.
Şərhlər
Şərhləri göstər Şərhləri gizlət