Bir manatlıq dönərin mənşəyi haradan gəlir?
İllərdir toyuq dönərinin ziyanlarından danışılsa da, zəhərlənmə faktları olsa da, nədənsə hələ də bu qidaya maraq azalmır. Əsasən, universitetlərin yanında fəaliyyət göstərən dönərxanaların müştəriləri isə daha çox tələbələrdir.
Mələsə ilə bağlı ARB TV-nin “Günə Doğru” proqramında geniş süjet yayımlanıb.
“Toyuq dönəri xoşladığım üçün onu alıram”, - tələbələrdən biri deyib.
Ekspertlərin sözlərinə görə, istehlakçılar dönər alarkən, diqqətli olmalıdır.
“İstehlakçı isitfadə olunan toyuq dönəridirsə, toyuq ətidirsə, ətin mənşəyi sertifikatını tələb etməlidir”, - qida mühəndisi İsa Əliyev qeyd edib.
Dönər satanlar israrla bu iş üçün müvafiq qurumlardan icazələrinin olduğunu bildirirlər. Amma icazə ilə bağlı sənədi istəyəndə cavab tapmaqda çətinlik çəkirlər. Eyni zamanda, dönərdə istifadə olunan toyuğu haradan və nə vaxt aldıqlarını göstərən sənəd də yoxdur.
“Hazırda satılan toyuğun istifadə tarixi ilə bağlı sənəd gəlib, amma axşam növbəsində olan işçi harasa qoyub, yerini bilmirəm”, - satıcılardan biri bildirib.
Xatırladaq ki, bü günlərdə Gəncədə dönərxanalara yararsız toyuq əti paylayan müəssisənin fəaliyyəti aşkar edilib.
Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi isə vətəndaşlara mənşəyi məlum olmayan yerlərdən dönər almamağı tövsiyyə edir. Əgər istehlakçıların hər hansı şübhələri olarsa, bu barədə Agentliyin 1003 çağrı mərkəzinə məlumat verə bilərlər.
Şərhlər
Şərhləri göstər Şərhləri gizlət